!!! Szkolenie!!! WYDAJNA PRODUKCJA FARMACEUTYCZNA W ZGODZIE Z PRZEPISAMI ORAZ DOBRĄ PRAKTYKĄ WYTWARZANIA – 4 lipca 2017

CEL SZKOLENIA:
Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników w procesem wydajnej produkcji farmaceutycznej, w szczególności przy produkcji form suchych leków oraz
suplementów diety.
DLA KOGO:
Szkolenie adresowane jest do technologów produkcji, studentów planujących pracę w przemyśle farmaceutycznym i spożywczym, operatorów produkcji,
pracowników nadzoru produkcyjnego, audytorów
ORGANIZATORZY:  CR Konsulting i BioAdvice
MIEJSCE SZKOLENIA: Warszawa, ul. Aleje Jerozolimskie 81 lok. 7.10. Budynek Central Tower naprzeciw PKP)
TERMIN: 4 lipca 2017
GODZINY: 10:00 – 16:00
PROGRAM SZKOLENIA
1. Wstęp:
a. Wprowadzenie do GMP
b. Czym jest HACCP
2. Część główna
a. Zarządzenie strefą kontrolowaną, rygorystyczne przepisy i możliwości rozbudowy w celu ich przestrzegania
b. Najczęściej popełniane błędy i sposoby zapobiegania – błędy popełniane przy projektowaniu stanowisk pracy, niewystarczające środki ostrożności,
c. Ocena ryzyka – punkty krytyczne, na jakie etapy procesów zwraca się uwagę, jakie zabezpieczenia dodatkowe można wprowadzić aby uniknąć błędów
krytycznych
d. Bezpieczeństwo pracy przy procesach oraz przykłady nieszczęśliwych wypadków oraz zaniedbań na przestrzeni ostatnich lat + przykłady
e. Wydajność a jakość – co można poprawić aby skutecznie przeprowadzić produkcję:
• Mieszanie, suszenie i granulacja – jak podnieść wydajność procesów nie tracąc jednocześnie na jakości, jak wykonywać procesy żeby uniknąć niepewności i
błędów. Metody zwiększające skuteczność powyższych procesów.
• Tabletkowanie – jak powinien przystąpić do tabletkowania pracownik, co powinien wiedzieć o tabletkach operator i jak usuwać często pojawiające się
problemy
• Powlekanie – podstawowe zasady powlekania, na co zwracać szczególną uwagę, wady tabletek powlekanych i ratowanie potencjalnie wadliwych
jakościowo serii. Czas powlekania a jakość tabletek.
• Blistrowanie – jak przygotować stanowisko blistrowania, ile osób powinno pracować aby praca przebiegała optymalnie i z zachowaniem jakości. Uwagi
odnośnie częstych awarii i ich zapobiegania.
• Saszetkowanie – sposoby nadzoru i utrzymania jakości saszetkowania, często pojawiające się problemy i ich zapobieganie. Szybkie usuwanie awarii i
techniki ekspresowego restartu maszyn.
• Pakowanie i preinspekcja – punkty krytyczne, odpowiedzialność osób, dobre przygotowanie stanowisk pakowania
• Nadzór nad procesami – na co powinien zwracać uwagę kierownik doświadczony a na co powinien zwracać początkujący. Bezpośredni nadzór a dobre
relacje z pracownikami.
f. Dobór załogi, poprawa relacji między pracownikami, szkolenia i realizacja potrzeb

Cena za uczestnictwo w szkoleniu: 1000 złotych netto / osobę

Cena obejmuje uczestnictwo w szkoleniu, materiały szkoleniowe, świadectwo odbycia szkolenia w języku polskim, kawę i przerwę obiadową (prosimy o informację jeżeli posiłek obiadowy ma być wegetariański).

Zainteresowanych prosimy o wypełnienie formularza kontaktowego
lub wysłanie zapytania na adres crkonsulting@gmail.com
lub zgłoszenie telefoniczne: 669 210 123 lub 607 070 337

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *